Chleb żytnio-pszenny z wypiekacza…

Postanowiłam upiec chleb w wypiekaczu…Mam Zelmera…

Oto przepis na chleb żytnio – pszenny: 300ml letniej wody 3 łyżki oliwy lub innego tłuszczu 300 g mąki żytniej 200 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży garść siemienia lnianego garść kminku do posypania…

Po kolei wkładamy wszystkie produkty…czyli najpierw oliwę, wodę…potem mąki, ziarna i na koniec drożdże…Uruchamiamy maszynę i po około 3 godzinach mamy gotowy chlebuś…

Reklamy

9 thoughts on “Chleb żytnio-pszenny z wypiekacza…

  1. 3 godziny? Od dłuższego czasu przyglądam się temu urządzeniu, że wkłada się produkty i on sam robi… to takie niezwykłe dla mnie. Wygląda pięknie 🙂 Miłego dnia 🙂

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s