Remigiusz Rączka w Złotym Potoku.

Będąc na Święcie Pstrąga w Złotym Potoku. Gościem wieczoru tego święta był znakomity śląski kucharz Remigiusz Rączka. Mieliśmy okazję zobaczyć go na żywo. Przyrządzał ” rybny ” bigos. 
Do  Złotego Potoku Remigiusz Rączka przyjechał z młodszym synem. To on mu pomagał we wszelkich przygotowaniach. Podał również przepis na ten bigos ” rybny „. Przyrządza się go podobnie jak normalny bigos, tylko, że zamiast mięsa jest ryba. Ten ” rybny ” bigos ma ciekawy smak. Jeszcze nie przyrządzałam go w domu, ale muszę wypróbować przepis Remigiusza Rączki. 




Bigos ten robi się z dwóch rodzajów kapusty czyli włoskiej i kapusty kiszonej. Dwóch rodzajów ryby: Dorsza i Pstrąga, tą drugą można zastąpić innym rodzajem ryby. 




Przyglądając się temu co robi Remigiusz Rączka, zauważyliśmy, że nie używa on wszelkiego rodzaju weget tylko sól i pieprz. A za panierkę do ryb posłużyła mu mąka z odrobiną papryki, pieprzu oraz soli. 
Mnóstwo ludzi czekało na przyrządzoną przez niego potrawę. Przyznam szczerze takiego ” bigosu ” to my jeszcze nie jedliśmy. 
Reklamy

5 thoughts on “Remigiusz Rączka w Złotym Potoku.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s